Long time no ABC

Ruargh, mikä päivitysväli! Anteeksi. Jotenkin mennyt energia töissä ja vapaa-aikana olen yrittänyt olla sosiaalinen (tai sitten vain päätynyt pelaamaan pleikkaria). Nytkään luvassa ei ole mitään kovin mielenkiintoista.

Aluksi vanhempi tekele, jonka olen unohtanut lisätä:

Sitten uudempaa ja lisää Marikaa:

Ruutupaperin taakse mustekynällä kyhätty hirvitys:

Oulu, pois minusta! Ei minulla siis Oulun murretta vastaan ole varsinaisesti mitään, tunnen vain itteni niin selloutiksi ;_; En silti usko, että miesie lähtee minusta hakkaamallakaan, ehkä olen turvassa.

Tags: , , ,

11 kommenttia - “Long time no ABC”

 1. Thearah Kirjoittaa:

  Hybridimurre, mahtava! Tiiän niiiiiin ton tunteen! :D …mulla on ollu sama ”helsinkipuheen” ja oulun/raahen murteen kanssa, puhun kans tota ”ookkonää nääkkönää tuukkonää ossaakko nää puhhuu ouluu”, mut stadin slangin sanoja välissä ja semmosella eteläläisellä ääntämyksellä. :D …Raahessa koulussa joskus pyysin joltakulta tulta kysymällä ”onksul stendarii?” eikä mua ymmärretty. Sit etelässä pilkattiin ”mennääkö käymää mehtäsä marjoja poimimasa, tuukkonää mukkaa” -puheesta. Mihinkään ei kuulunu! Nyt kaverit ilkkuu että millon muhun tarttuu Tornion murre. :D

 2. kokkoroo Kirjoittaa:

  Minuun ei onnekseni oo tainnu Helsingin murre oikeastaan tarttua, mutta Turun murre tarttu ihan supernopeaa, koska se oli enemmän salakavalaa ja pientä, eikä sitä eroa huomannu niin raikuvasti entä Stadin slangisanojen kanssa :D Menen edelleen rautatieasemalle enkä millekkään tyhmälle steissille. Tuo Aleksanteri-merkintä on tosi söpö ja kiva ku oot jaksanu värittää 8) Marikaki pääsee enemmän oikeuksiinsa (en tarkota, että se pääsis minunkaan blogissa normaalisti, mutta)

 3. Itkis Kirjoittaa:

  Nyt tiedät miltä musta tuntu ku Torniossa olin kolme vuotta kökkiny :D

  T: kissa on mua rääpässy!

 4. Lai lai hei Kirjoittaa:

  Toi on niin hauskaa että murteita löytyy. Itse oon Jyväskylän korkeudelta ja kun käytiin pääkaupungissa niin heti ne alko kyselee että mistä päin ollaan. Jotenkin olin niin otettu asiasta että joku tunnisti etten todellakaan oo heikäläisiä.. Hhahahah Että mänkee vaan ohitta jos haluutte niin :) Mistä muuten tietää tuon oulun murteen? ookko nää esim?

 5. marika Kirjoittaa:

  aleksanteri ja tötötyy _>

 6. reetu Kirjoittaa:

  Mä onnistuin joskus puhuun savon murretta ruotsalaisella korostuksella :D
  PS: tosi hyvä blogi tää, tullu seurailtuu jo aikas pitkään mut ikin ei oo tullu kommentoituu

 7. Ookami Kirjoittaa:

  Murteen tarttuminen on varsin tuttu juttu. Itell’ vielä on niinki ”makea”tilanne että isä on Turus ja äiti helsingistä. –> minun puhe lähes täydellistä sekotusta turun murretta, stadia sekä oman paikkakunnan puhepartta, mihin on myös yhen viikonlooppureissun ansiosta sekoittunu Sotkamon ässä (vain tiettyihi sanoihin.) Ja yhen kouluvuoden vietto Joutsenossa toi myös omat vinkurat minun puhetapaan… ja sit opettajat kyselee että ’ mistäs päin sinäoot kotosin ku puhut noi hauskasti’… Ja sitte se on viel’ eksynyt kirjoitukseenki.

  …Ai niin, ja pitkäaikais- stalkkeri ilmoittautuu. Muistan joskus lukeneeni Wankuraa ja e oli vielä eka nettisarjis mitä luin …. :’D

 8. Annika Kirjoittaa:

  Thearah: Se on kyllä jännää, miten helposti omaan murteeseen tarttuu jotain pientä muualta eikä sitä ite edes hoksaa :D Stadin slangi on kyllä mulle enimmäkseen ihan käsittämätöntä.

  Aino: Helsingissä on omasta mielestä juuri tuo, että se on niin räikeän erilaista, että sitä ei voi oikein vahingossa omaksua :D Sama kuin itellä ookkonään kanssa: se eroaa niin paljon omasta puheesta ja on niin kliseisen ominaista oululaisille, että sellaista pyrkii välttämään ihan tahallaan. Mutta sitten puheeseen hiipiikin salakavalasti tuollaisia pikkuasioita, mitä ei ymmärrä ees aatella. Totta, Marika on parhaimmillaan väritettynä :D Oon huomannut värittäväni enemmän Marika-merkintöjä kuin muita merkintöjä, koska Marikaa on kiva värittää.

  Itkis: Muistan ikuisesti sen, kun sanoit kerran ruokalassa vahingossa ”mie” ja läppäsit kauhistuneena kädet suun eteen asian huomattuasi… :’D

  Lai lai: Tyypillisintä Oulun murteelle on varmaankin tuo ”ookko nää”. Ite en sitä käytä, lähinnä omasta puheesta huomaa oululaisuuden siitä, että sanoihin tulee ylimääräisiä kirjaimia. Esimerkiksi kahvi -> kahavi, puhuu -> puhhuu. En toki ole mikään murreasiantuntija, mutta omaan murteeseen ei tuollaista kuulu, joten uskon sen johtuvan Oulusta :’)

  Marika: Tötötyy :3

  Reetu: Haha, kuulostaa hauskalta yhdistelmältä! :D Ja kiitos! Kiva, että kommentoit, aina mielenkiintosta tietää ketkä tätä lukee.

  Ookami: Sullahan on kirjava puhetyyli sitten :’D Äkkiäpä sitä murteet tarttuu ainakin vähän, kun asuu toisella paikkakunnalla. Hah, aina sinänsä mahtavaa tietää Wankku-aikaisia kävijöitä, mutta toisaalta voi sitä nolouden määrää… :’) Kiva että oot jaksanu niin kauan kattoa räpellyksiäni, kiitän!

 9. monokuroka Kirjoittaa:

  Ahahah en oo pitkään aikaan käyny lukemassa! Niin paljon kaikkea uuta asdasdgwertgs!½ 8DD
  Mordor ja kaikki ja repesin hybridimurteelle. Ite oon antanu jo periksi, en tiiä yhtään mitä sönkötän (koska Tornio, Oulu, Helsinki (jossa oli vaan Lahtelaisia) ja Muonio) tuntuu, ettei kohta Mikukaan saa musta selvää.
  Hauskaa miten lapsissa näkyy jo ihan ministä erilaisia luonteenpiirteitä :D
  Also tötötyy.

  Lähetä kaikki artikkelit, jotka oot kirjottanu!
  Millon nähdään taas? :3

 10. Annika Kirjoittaa:

  Oi siekin olit päivittäny~~ :3 Hahahaa, kaikki puhetyylit menee kyllä äkkiä sekasin jos ramppaa useammassa paikassa. Joo voin lähetellä niitä fiksuimpia joskus Facebookissa, osa on niin turhia pikkujuttuja, etten oo ees itelle ottanu niitä talteen… :’D Ja nähään koska vain! Oon 30.8. asti töissä, mutta sen jälkeen Oulu kutsuu. Meetkö itse missä? :3

 11. chaussures femme pas cher Kirjoittaa:

  chaussures femme pas cher

  With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web witho…

Jätä vastaus