First world problems

(Olin käynyt asunnollani vain kaksi kertaa aikaisemmin ja silloinkin autolla, enkä edes itse ajanut).

Rakastan yksiötäni, mutta vuokran ja veden jälkeen mulle jää omaan ja kissani ruokaan sekä sähköön käytettäväksi vähän alle 100 euroa kuussa. Onneks netti sentään kuuluu vuokraan. Soluun en voinut muuttaa, koska sinne en olisi saanut ottaa kissaa mukaan. Plus Marikan solukokemusten jälkeen solu oli mulle sellainen viimeinen vaihtoehto – syön mieluummin pahvia pimeässä yksiössä, kuin jaan kämppäni tuntemattomien kanssa. Mutta kyllä tämä tästä, ajattelen niitä Afrikan nälkälapsia kun itse vingun kun en saa enempää ilmaista rahaa valtiolta ja menen nurkkaan häpeämään.

Tags: , ,

13 kommenttia - “First world problems”

 1. Chouko Kirjoittaa:

  FINALLY! Joku on mun kanssa samaa mieltä et Sinipunainen väriyhdistelmä EI VAIN TOIMI! Se on nii suuri kamppailu kahen erityyppisen värin kanssa jajaja! EIII!
  Voisin itekki alkaa tekeen tänne meän kämppään hirveet kynttiläviritelmät :’D

  Teemusta mulla tuli mieleen kaapeli :’I

 2. heli Kirjoittaa:

  Hyvä, että sulla on varmaankin just säästöjä töistä ja mahdollisuus työskennellä koulun ohessa. Ite en oo ees tajunnu, kui yli varojeni (opintotuen) olen elänyt, kun on kesätöistä jääny rahaa säästöön. Tänä vuonna sellaisia säästöjä ei ole.

  Nimimerkki tässä elänyt viikon 8 euroa tilillä ja opintotuki tulee viikon päästä. =))

 3. Reetta Kirjoittaa:

  Energiansäästölamput kyllä tulevat halvemmiksi kuin kynttilät – toki vähemmän tunnelmallisia :) Sähkölaskusta melko iso osa tulee jääkaapista (jos sulla on pakastin niin siitä sitten tuplasti). Jääkaappi kannattaa sulattaa kerran vuodessa. Jos se on kovin jäinen niin virtaakin kuluu enemmän. Ja uunissa ei kannata valmistaa ruokaa jos aikoo energiankulutusta vähentää. Liesi tai mikroaaltouuni on parempi. Mun oma sähkölasku pieneni tuntuvasti kun siirryin käyttämään energiansäästölamppuja. Mökille tulee sähkö sitten eri firmasta ja siellä on sähkönsiirtokulujen osuus niin suuri, että rahaa kuluu vaikka sähköä ei kuluisikaan, mikä on suunnattoman ärsyttävää (mulla on taipumus kytätä sähkölaskua ja sammutella valoja).

  Martoilta säästövinkit: http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/

  Hauskaa opiskelijaelämää! Vähän jo omia opiskeluvuosiani kaiholla nostalgisoin… :)

 4. Annika Kirjoittaa:

  Chouko: Sinipunainen on aivan hirveä väriyhistelmä, joka toimii todella harvoin (=ei juuri koskaan) ja vain tosi pienissä määrissä. Jossain esim. maiden lipuissa se vielä menettelee – tosin esim. Norjan lipussakin punaisen ja sinisen erottaa toisistaan valkoinen, jos sitä valkoista ei olisi, niin kamalalta se näyttäisi :D Itellä ärsytti kaikista eniten silloin kun itelläni oli punaiset hiukset, etten oikeastaan koskaan voinut käyttää sinisiä paitoja, vaikka sininen on yksi lempiväreistäni, se vaan riiteli niin hirveästi minun hiusten kanssa ja näytti kamalalta :/

  Heli: Joo niinpä, onneksi on rahaa säästössä työskentelystä, joskin oon ihan kauhuissani siitä päivästä, kun ne joskus loppuu :–D Argh, sitten en voi enää aatella, että ois jokin hätävara. Voi ei 8 euroa! Mitä silläkään saa… jopa jotku nuudelit maksaa nykyään paljon enemmän ku ennen :D Koita pärjätä jotenkin! Ite oon yrittäny nyt pysyä budjetissani, vaikka rahaa onkin säästössä. Tosin en tiiä kauan pystyn elään alle 20 eurolla viikko, kun kaikki maksaa niin hemmetisti (onneks koulussa ruoka maksaa vain 1,13 euroa, pitää yrittää ahtaa ittensä koulussa niin täyteen, ettei tarvi enää kotona paljon syyä). On kyllä joo hienoa, että sain jatkaa tolla yhellä vuokrafirmalla ja tehä sitte koulun ohessa hommia, mutta riippuu toki aika paljon siitä, kuin usein niillä olis sellasia vuoroja tarjolla, mitä pystyn tekeen (siis että ne eivät mene koulun kanssa päällekkäin). Mutta jopa pari työvuoroa kuukaudessa auttaa ihan helvetisti, tienasin jo viime viikolla viien tunnin kassavuorolla reilun 50 e, sillä elää pitkään.

  Reetta: Kiitos vinkeistä! Joo ei nuo kynttilät mikään pitkäaikainen ratkaisu ole :D Toisena syynä kynttilän valossa kököttämiseen on myös se, että multa on palanut kaksi sulaketta, enkä ole vielä saanut aikaiseksi ostaa uusia, ei siis kattovalaisimet toimi noin muutenkaan keittiössä eikä olohuoneessa. Tuli tuosta energiansäästölamppuihin vaihtamisesta mieleen, että eikös ne kaikki lamput ole nykyään energiansäästölamppuja, ei kai Suomessa hehkulamppuja saa enää myydä, jossen ihan väärässä ole? :D En usko, että mulle loppujen lopuksi kovin isoa sähkölaskua tästä yksiöstä tulee, kun en juurikaan uunia käytä – suurimman sähkön varmaan syö juurikin tuo jääkaappi/pakastin ja läppäri mulla on aika lailla kaiken aikaa, paitsi öisin päällä (tosin kun en käytä sitä, niin lepotilassa) – mutta pitää pelätä pahinta niin kauan, että eka sähkölasku tulee.

 5. kokkoroo Kirjoittaa:

  Ánna anteeksi mutta nauroin kovin sinun romanttisille istujaisille :’DD Ite oikein RRAKASTAN sinipunaista, jos sävyt on oikeat, mutta ne menee kyllä helposti huti. Tuomas osti jonku ylijäämä 3DS:n 98:lla eurolla :—-0 tai ainaki meän päätelmien mukaan sen on pakko olla, ku sitä sai mm. vain yhessä värissä.

 6. Annika Kirjoittaa:

  Aino, aina olet nauramassa minulle, NYYH! :D Oivoi, en ala kyseenalaistamaan makuasi, mut… sinipunainen on… argh! Mutta ehkä SINÄ osaat käyttää sitä, luotan siihen! Aa, me ostettiin Teemun kanssa tammikuussa ja silloin oli tuo 199 euron tarjous – nyt tosin niitä saa käsittääkseni vieläkin halvemmalla, sillä uusiin malleihin tuli jokin kriittinen uudistus, mitä vanhoissa ei ollut. En muista enää tarkkaan sitä uutista, että mikä se uudistus oli – joku näppäinjuttu kai -, Topi mulle siitä joskus selitti. Ei tosin sillä, että se hirveästi haittaisi, kun itsehän oon niin hieno Nintendon käyttäjä, että pelaan lähinnä vaan Pokemonia :—D Nyt tosin Teemu osti mulle sen uuen Kid Icaruksen, se on ensimmäinen peli jota pääsen pelaan 3D:nä!

 7. heli Kirjoittaa:

  Nooo se raha nyt oikeastaan vaan makaa siellä tilillä, ku noh tuo vaimoke maksaa kaiken.. Yleensä jätän hätävaraksi joku 50 euroa, mutta nyt tuli sellanen perinteinen hupsista-saatana baari-ilta. Että joo. :–D

 8. heli Kirjoittaa:

  ainii hei tosi ilmoitusluontoinen asia, mut oot muuten menossa samalle linjalle ku missä mun kaveri Julia tuutoroi.

 9. Annika Kirjoittaa:

  Heli: On hyvä olla olemassa vaimokkeita tai miehekkeitä, jotka tarpeen vaatiessa avustavat :–D Mullekin Teemu välistä maksaa kaikkea ihan liikaakin, saa melkeen tapella pizzeriassa ettei se olis aina maksamassa minun mässäilyjä. Joo mie hoksasinkin asian jo keväällä pääsykokeissa, mietin että ”miks tuo tuutori näyttää niin tutulta, en tunne täältä yhtään journalismiopiskelijaa whaat…”, kunnes luin jotain sun merkintöjä ja hoksasin jostain kuvamerkinnästä, että se oli se Julia :D Pieni maailma (Suomi).

 10. Annika Kirjoittaa:

  ”Joo mie hoksasinkin asian jo keväällä pääsykokeissa, mietin että “miks tuo tuutori näyttää niin tutulta, en tunne täältä yhtään journalismiopiskelijaa whaat…”” <– Oho valehtelin, siis on mulla yks tuttu journalismipuolelta ennestään, mut siis. Niin.

 11. Mustaleski Kirjoittaa:

  Voi Vinetto että osaat olla aina hauska, vaikka nytkin takana on todellinen rahapula etc. Ja olet huippu piirtäjä kaiken lisäksi. Ihailuni!

 12. Annika Kirjoittaa:

  Mustaleski: Oo kiitos kehuista, hämmennyin ihan :’) Kiva jos miellyttää!

 13. http://www.owl-mkc.ca Kirjoittaa:

  http://www.owl-mkc.ca

  Niin kutsuttu elämä – Annikan sarjisblogi » Blog Archive » First world problems

Jätä vastaus