Kesän satoa

Sori tämä päivitysväli, olin reissussa ja oli muutto. Skannerini on vielä laatikossa, joten postaan vain tämän rupuisen merkinnän kesältä, joka löytyi koneeltani ja jota en ole vielä postannut:

Äiti aiheuttaa meidän perheessä muutenkin välillä kulttuurishokkeja, koska se on kotoisin maalta ja Itä-Suomesta.

Tags:

5 kommenttia - “Kesän satoa”

 1. Hanna Kirjoittaa:

  Jos idut on oikeesti pitkät sit ne viskataan sankoon multaan tai maahan mut muuten ne idut nypitään pois, ja vihreät osat kuoriessa kaivetaan irti ja hyvää pottua on! Täälläpäin Suomea ei näköjään uskota ruuan haaskaukseen. ;) Kaikki on syötävää.

 2. Miyune Kirjoittaa:

  Juu kyllä meilläkin (Itä-Suomessa) on aina vaan nypitty lyhkäset idut pois… x) En kyllä söis tosiaan monen sentin pitusia itäneitä potuloita! Mutta hupaisaa :)

 3. Zerathy Kirjoittaa:

  Onneksi meillä ei ole koskaan näkynyt ituisia pottuja. :D Paitsi kerran, kun äiti yritti tehdä niitä perunamaata varten. Ehkä meidän perhe vain on niin syöppö, ettei ne potut ehtineet itääntyä. :D

 4. Annika Kirjoittaa:

  Hanna: Itsekin olen kyllä pari kertaa ihan pienet idut vain nyppäissyt pois, mutta jos niitä alkaa olla senttiä tai useampaa, niin minä en niihin koske :D (tai ilmeisesti olen kyllä koskenut, sillä äiti on kierosti niitä minulle syöttänyt!). Mutta alan pikkuhiljaa uskoa, ettei siellä päin haaskata ruuan lisäksi paljon muutakaan, sillä äitini tässä juuri muistutti, että Taipalsaarella asuva mumminikin muun muassa pesee pesukoneessa tiskirätit, koska pitää tuhlauksena ostaa uusia :-D

  Miyune: Noissa oli ituja jo ennen kuin vanhempani lähtivät reissuun ja kolmen viikon reissun jälkeen idut olivat jo tosi valtavia ja potut alkoivat olla pehmeitäkin :D Sellaisia en kyllä söisi.

  Zerathy: Just ihanteellista, jos osaa arvioida ruuankulutuksen niin hyvin, ettei mene mitään pilalle :’) kannattaa siis olla syöppöperhe o/

 5. Hanna Kirjoittaa:

  Kankaiset tiskirätit pestään juu koneessa, ne huokoset ja tiimarin maatuvat taas vaan huuhellaan aina hyvin ja välillä käsin tiskiaineen kanssa puhistetaan. Vaihdetaan kun ne alkaa hajota käsiin. Ja x-tran siivousrätit pestään koneessa käytön jälkeen. Ja jugurttipurkit käytetään keväisin kylvöpotteina ja kaikki leipäpussit yms. kierrätetään pakastuspusseiksi ja pakastuspussit pestään ja käytetään uudestaan. Ja sitten sanotaan että Laihialaiset on pihiä kansaa! :D Kyllä näköjään täällä idässäkin osataan. Mutta sitä kun on opit saatu pula-ajan evakoilta ja lapsuus eletty lama-ajassa niin minkäs teet. Mut eikös tämä kaiken kierrättäminen ja pihi elo olekin nyt muodikasta? Miehän oon nyt aivan huipputrendikäs eukko! :DD

Jätä vastaus